Kardaanin korjaus

 

Korjauksen ja huollon yhteydessä vaihdetaan huonokuntoiset ristinivelet ja tukilaakerit sekä tarvittaessa korjataan haarukat tai uusitaan ne. Vanhojen ristinivelien poisto suoritetaan ennen näiden uusimista.

Hankimme nopeasti kokemuksellamme tarvittavat varaosat komponenttitoimittajaltamme tai löydämme myös omasta varastostamme tarvittavia osia. Kokemuksemme avulla ratkaistaan nopeasti kardaaniakseliin liittyvät ongelmat ja suoritetaan tarvittaessa mittaukset ja annetaan asiakkaalle vastaus miten edetään.

Olemme tottuneet auttamaan ammattiautoilijoita, myös raskasta kalustoa. Olemme alan osaava yritys ja palvelemme joustavasti kymmenien vuosien aikana hankitulla kokemuksella. Kardaani - ja nivelaskelit tasapainotetaan aina huollon ja korjaustoimenpiteiden jälkeen dynaamisesti. Tätä varten meillä on erikoiskoneet. Kardaanin irrotus tehdään Keravalla ja korjaus Tallinnassa.

Kardaanin tasapainotus

 

Kardaanin tasapainotus varmistaa että nivelakselin ja voimansiirtojärjestelmän keskeinen osa toimii luotettavasti. Kardaaniakseli koostuu monesta eri osasta. Päissä on laipat, välissä nivelristejä ja mahdollisesti tuki- eli kannatinlaakereita, varsinainen akselin putkiosa, haarukoita tai urahaarukka.

Akselin joutuessa epätasapainoon se yleensä joudutaan huoltamaan ja osat uusimaan. Kardaaniakseli tasapainotetaan aina dynaamisesti, jolla voidaan varmistaa tasainen pyöriminen ilman sivuääniä ja häiritseviä jyrinöitä. Korjaamaton epätasapaino voi aiheuttaa mittaviakin jatkovaurioita. Joskus kardaaniakseleita joudutaan oikaisemaan, suorittamaan lyhennyksiä ja pidennyksiä, etenkin raskaammalle ajoneuvokalustolle.

Kardaanin tasapainotus tapahtuu erityisen tasapainotuskoneen avulla, joka kertoo tarkkaan mihin kohtaan tasapainotettavaa kappaletta metalliset lisäpainot tulee hitsata. Kardaanin dynaamisessa tasapainotuksessa ei massaa vähennetä ja putkea tai muitakaan osia kevennetä.

Kysy tarjous kardaanin korjauksesta 

info@keravancarservice.fi

0401371500